Sidor

23 januari 2012

Små barn, små projekt :)

Det känns inte riktigt som om tiden räcker till, det är så många små och stora projekt jag vill göra.
Jag har valt att försöka koncentrera mig på att dela upp de stora projekten till mindre pyssel. De mindre projekten får man göra när tid finns, dvs när alla barnen somnar snällt samma kväll, vilket inte är så ofta när 3 av de 5 tjejerna är under 2,5 år...

Igår var en sådan ovanligt bra kväll, till och med mannen somnade snällt och jag kunde sitta med mitt altringsprojekt i lugn och ro...
Har aldrig altrat en liggande tändsticksask förrut och när jag hittade halvstora askar att köpa så tänkte jag att jag i alla fall skulle prova på det.

Så här blev resultatet:
Är rätt nöjd, tycker att de blev lite åt romantiska hållet.
Det var jättekul så fler lär det bli...

12 januari 2012

Håller på att rensa i gömmorna!

Har lagt upp bilder och priser på pysselsaker som jag samlat på mig men inte använder, kika under fliken "Till salu" och se om det är något som du skulle vara intresserad av : )

8 januari 2012

Terminsstarten...

...närmar sig med stormsteg.
Fick förtroendet att  "pimpa" dotterns loggbok för att den inte skulle vara så tråkigt mörkblå, hon ville ha rosa och lite glitter...


Har använt en rosa cardstock som var glitter beklädd, valde att skära så att jag fick med en detalj i det övre vänstra hörnet. Har satt fast en chipboard med budskapet "follow your heart" och ett hjärta (brads). 
Vidare valde jag att stämpla och färglägga en prinsessa med en prins (?) i famnen. Texten är stämplad i silverfärg med clearstamp-bokstäver och siffror, "loggbok" är fastklistrat med 3D-cirklar för att synas bättre... 

Nu blir det nog lättare att hitta loggboken i fortsättningen : )

4 januari 2012

Julklappar till syster Yster

Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så gjorde jag två julklappar till min ena syster som gifte sig i augusti. Den första var ett CD-fodral innehållande en CD med bilder från bröllopet.


Den andra klappen var ett word-album som jag skapat av en DHL-kartong. Albumet som bestod av bokstäverkna L O V E och innehållet var inspirerat av bröllopet och den efterföljande middagen.


Kartongbokstäverna klädde jag med kärleksfylld cardstock, jag filade och chalkade kanterna på bokstäverna.
För att hålla ihop albumet använde jag två ringar, hålen skyddas från slitage genom att öljetter sattes i.
 På ringarna knöts två olika sorters band, ett med budskapet "Amor vincit omnia" det andra ett vitt band med rosor.


Första uppslaget innehöll en brudgum och brud samt en stor bild på bröllopsbuketten. Längst ned på höger sida är två ringar placerade.


Nästa uppslag är jag mest nöjd med...
På vänster sida sitter en uppfällbar flik. Texten på fliken är "Aldrig ska jag sluta älska dig" av Jonas Gardell, det är syrrans favoritlåt och bröllopsakten startade med att barnen i familjen sjöng just den sången. Under fliken finns en bild på när ringen träs på brudens ringfinger, ovanför stämplade jag det kyssande paret.


På höger sida har jag satt fickor som går att vika ut, på fickorna har jag stämplat kärleksfulla texter. I fickorna finns tags, embossade med röda glitterhjärtan på framsidan och rader för att kunna skriva minnen på baksidan. Längst till höger sitter två caffelatte-färgade pärl-swirls och över hela uppslagets översida samt vänster undersida har jag satt peel-offs med texten "love".





Sista uppslaget består av en ficka med en bild på brudparet, pappret under bilden är klippt med en bårdstans. Tagen har två champangeglas på framsidan, rader för att skriva minnen på, på baksidan. I öljetten sitter ett band med hjärtan.


Bilden med middagsskålen sitter på en bit vitt embossat papper som färgats med röd distress. Snett under bilden finns en dekorationstårta.
Albumet avslutas med en stämpel på röd matta föreställande bilen för färden från festen, en Camaro vit med två gröna ränder...

Albumet blev julens mest uppskattade klapp :)
Det var också det roligaste jag gjort, men det var många timmar som låg bakom projektet...